fredag 23 november 2012

Måltids planering-HKK


Jag och Marko har lagat köttbullar med potatismos

Ekonomi:Det är biligare att koka upp vatten i en vatttenkokare för det kostar inte lika mycket.

Miljö:Det är bättre för miljön att koka upp vatten i vattenkokaren för det drar inte lika mycket el/ström.

Hälsa: Det finns proteiner i blandfärsen.



Vi använde en potatisskalare till att skala potatisen och sen tog vi en gryta och kokte dem tills dem blev mjuka(ca 25 min). Och när potatisarna var klara använde vi en potatis stöt och mosade potatisen. Samtidigt som vi mosade potatisen tillsatte vi 1 dl mjölk och 1/2 msk margarin.

Vi blandade köttfärsen med 1 msk finriven gul lök, 2 msk ströbröd, 2 msk uppvispat ägg, 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Sen gjorde vi runda köttbullar av färsen. Sen stekte vi dem i stekpannan i margarin i ca 20 minuter




Recept!
Till köttbullarna
2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk finfördelad lök-gul
150 g köttfärs
1/2ägg= 2 msk uppvispat ägg
2 krm salt
1/2 krm peppar
Till potatismosen

500g potatis 
1/2-1 dl mjölk
1/2 msk matfett 
salt
peppar
klippt persilja

Övrigt
1 morot per person

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar